Steak burgonya
2012-08-18- Típus: Krumpliköretek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egyre több étteremben lehet a sült húsok mellé a hagyományos sült krumplik helyett steak burgonyát kapni, hiszen a fűszeres íze miatt nagyon sokan kedvelik. Személy szerint is inkább ezt csinálok a családnak.
Ezeket szerezd be:
- 6-7 szem nagy burgonya
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál vöröshagymapor
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál szárított kakukkfű
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1/4 teáskanál cayenne
- 1/2 teáskanál chili (ha bírjuk lehet több is)
- 2 teáskanál pirospaprika
- olaj
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Mossuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel őket héjastul. Helyezzük a burgonyákat egy hőálló edénybe és tegyük őket a sütőbe 5 percre.
2. Lépés
Közben keverjük össze a fűszereket, vegyük ki a sütőből a krumplit, kicsit fújjuk be olívaolajjal, majd jól forgassuk meg a fűszerben egy fakanál segítségével, hogy minden oldalát érje. Ha kell még egyszer permetezzük újra az olajjal és még egyszer forgassuk meg benne, így biztos a jó fűszeres hatás.
3. Lépés
Süssük burgonyát 10 percig, majd óvatosan fordítsuk a másik oldalukra, és süssük további 10 percig, vagy amíg megpuhulnak.
Szolgáljuk bármilyen sült vagy grill húshoz salátával, vagy fűszeres steak mellé.
Értékelések
(3.4 / 5)
7 személy értékelt
17 038 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
176,8 kcal -
Összes Zsír
2,6 g -
Szénhidrát
35,5 g -
Fehérje
4,3 g