Steak burgonya

2012-08-18
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egyre több étteremben lehet a sült húsok mellé a hagyományos sült krumplik helyett steak burgonyát kapni, hiszen a fűszeres íze miatt nagyon sokan kedvelik. Személy szerint is inkább ezt csinálok a családnak.

Ezeket szerezd be:

  • 6-7 szem nagy burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál vöröshagymapor
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1/4 teáskanál cayenne
  • 1/2 teáskanál chili (ha bírjuk lehet több is)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • olaj

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Mossuk meg a burgonyát, majd szeleteljük fel őket héjastul. Helyezzük a burgonyákat egy hőálló edénybe és tegyük őket a sütőbe 5 percre.

2. Lépés

Közben keverjük össze a fűszereket, vegyük ki a sütőből a krumplit, kicsit fújjuk be olívaolajjal, majd jól forgassuk meg a fűszerben egy fakanál segítségével, hogy minden oldalát érje. Ha kell még egyszer permetezzük újra az olajjal és még egyszer forgassuk meg benne, így biztos a jó fűszeres hatás.

3. Lépés

Süssük burgonyát 10 percig, majd óvatosan fordítsuk a másik oldalukra, és süssük további 10 percig, vagy amíg megpuhulnak.

Szolgáljuk bármilyen sült vagy grill húshoz salátával, vagy fűszeres steak mellé.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

17 038 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolival töltött krumpli

  • Pirított burgonyabogár

  • Fűszeres sült krumpli

  • Csípős steakburgonya

  • Camambert-rel sült burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    176,8 kcal
  • Összes Zsír

    2,6 g
  • Szénhidrát

    35,5 g
  • Fehérje

    4,3 g

Kommentek