Császárszelet

2013-01-18
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ezt a receptet egy étteremben láttam meg először, előtte nem is nagyon ismertem, de bátran ajánlom bárkinek!

Ezeket szerezd be:

  • 600 g sertésszelet
  • 150 g finommetélt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 6-8 dkg zsír
  • 8-10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint

1. Lépés

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Felteszünk egy enyhén sós vizes fazekat forrni, majd megfőzzük benne a tésztát, ha kész, leszűrjük, majd egy kis evőkanál vajjal összekeverjük, majd melegen tartjuk.

2. Lépés

A hússzeleteket kiklopfoljuk, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Egy kevéske olajon elősütjük. A megmaradt olajban felmelegítjük a paradicsompürét, belekeverünk egy kis lisztet, felöntjük 2 dl vízzel, majd a mártást egy hőálló sütőedénybe öntjük. (Az edény akkora legyen, amiben a szeletek kényelmesen elférnek egymás mellett.)

3. Lépés

Újra elővesszük a tésztát, amire rádobunk két egész tojást, elkeverjük. Hozzáöntünk még 1 dl tejfölt, majd jól összekeverjük. A húsokat belemártjuk a tésztás keverékbe, majd a sütőedénybe sorakoztatjuk a húsokat. Leszórjuk a tetejét egy kis zsemlemorzsával. A maradék tésztát ráöntjük és ráreszeljük a sajtot.

4. Lépés

A húsokat az előmelegített sütőbe tesszük, majd aranybarnára sütjük. Tálalhatjuk steak burgonyával, de krumplipörével is nagyon finom!

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 405 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával

  • Csirkecombok négysajttal

  • Sajtos brokkolis szelet

  • Csirke Caprese

  • Sajtos sült csirke

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    695 kcal
  • Zsír

    43.5g
  • Szénhidrát

    14.3g
  • Fehérje

    60.1g