Csirkecombok négysajttal
2014-04-23- Típus: Sajtos hús receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Csirkecomb recept házi négysajtos mártással, fűszeres sóval, ami másnapra is ízletes.
Ezeket szerezd be:
- 5 db csirkecomb
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg parmezán sajt
- 10 dkg gorgonzola
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 3 db fokhagyma
- A fűszeres sóhoz:
- 3 evőkanál bors
- 3 evőkanál koriander
- 3 evőkanál kömény
- 3 evőkanál mustármag
- 3 evőkanál pirospaprika
1. Lépés
Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd megfűszerezzük vele a csirkecombokat.
A csirkecombokat egy serpenyőben elősütjük megpirítjuk.
2. Lépés
Ezután egy tűzálló szögletes tepsibe rakjuk és ráhalmozzuk a sajtokat, felöntjük tejszínnel, a fokhagymát mellé rakjuk.
Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, amíg a csirkecombok finom omlósak lesznek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 252 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
541 kcal -
Zsír
31.8g -
Szénhidrát
9.6g -
Fehérje
55.4g -
Koleszterin
171mg -
Cukor
1.4g