Csirkecombok négysajttal

2014-04-23
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Csirkecomb recept házi négysajtos mártással, fűszeres sóval, ami másnapra is ízletes.

Ezeket szerezd be:

  • 5 db csirkecomb
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 db fokhagyma
  • A fűszeres sóhoz:
  • 3 evőkanál bors
  • 3 evőkanál koriander
  • 3 evőkanál kömény
  • 3 evőkanál mustármag
  • 3 evőkanál pirospaprika

1. Lépés

Az összes hozzávalót összeturmixoljuk, majd megfűszerezzük vele a csirkecombokat.
A csirkecombokat egy serpenyőben elősütjük megpirítjuk.

2. Lépés

Ezután egy tűzálló szögletes tepsibe rakjuk és ráhalmozzuk a sajtokat, felöntjük tejszínnel, a fokhagymát mellé rakjuk.
Letakarjuk alufóliával, és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, amíg a csirkecombok finom omlósak lesznek.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 252 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós-sajtos csirkemell káposztás burgonyával

  • Sajtos brokkolis szelet

  • Csirke Caprese

  • Sajtos sült csirke

  • Császárszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    541 kcal
  • Zsír

    31.8g
  • Szénhidrát

    9.6g
  • Fehérje

    55.4g
  • Koleszterin

    171mg
  • Cukor

    1.4g