Spanyol marhapörkölt

2012-07-09
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:0 p
  • Elkészítés: 2:25 p

Majdnem minden nemzet készít saját változatú pörköltet, most nézzük a spanyol változatot.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg marhahús
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál chili por vagy erős paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 3 paprika
  • 3 nagy paradicsom
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor koriander
  • 4 dl tamarind szósz
  • 3 dl sör
  • 1 ek barna cukor
  • Só és bors

1. lépés

Jól fűszerezzük meg a marhahús a köménnyel, illetve az összes fűszerrel, ízlés szerint dörzsöljük be sóval, borssal. Keverjük el az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, a fél koriander és a tamarind szószt.

2. lépés

Melegítsük fel az olajat közepes hőfokra, a húst enyhén pirítsuk meg mindkét oldalon. Adjuk hozzá a tamarind-os zöldség keveréket, barna cukrot, a sört. Csökkentsük a hőt és pároljuk, amíg a hús puha lesz és szószunk összeáll, körülbelül 1,5 -2 óra. A vége felé megszórjuk a maradék korianderrel.

Tálaljuk rizzsel és savanyúsággal.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 946 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Belga Marhapörkölt recept

  • Ír marhapörkölt recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    571 kcal
  • Összes Zsír

    15,1 g
  • Szénhidrát

    57,3 g
  • Fehérje

    50,4 g