Spanyol marhapörkölt
2012-07-09- Típus: Marhapörkölt receptek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 25 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:0 p
- Elkészítés: 2:25 p
Majdnem minden nemzet készít saját változatú pörköltet, most nézzük a spanyol változatot.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg marhahús
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál chili por vagy erős paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 vöröshagyma
- 3 paprika
- 3 nagy paradicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor koriander
- 4 dl tamarind szósz
- 3 dl sör
- 1 ek barna cukor
- Só és bors
1. lépés
Jól fűszerezzük meg a marhahús a köménnyel, illetve az összes fűszerrel, ízlés szerint dörzsöljük be sóval, borssal. Keverjük el az apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, a fél koriander és a tamarind szószt.
2. lépés
Melegítsük fel az olajat közepes hőfokra, a húst enyhén pirítsuk meg mindkét oldalon. Adjuk hozzá a tamarind-os zöldség keveréket, barna cukrot, a sört. Csökkentsük a hőt és pároljuk, amíg a hús puha lesz és szószunk összeáll, körülbelül 1,5 -2 óra. A vége felé megszórjuk a maradék korianderrel.
Tálaljuk rizzsel és savanyúsággal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 651 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
571 kcal -
Összes Zsír
15,1 g -
Szénhidrát
57,3 g -
Fehérje
50,4 g