Részeges resztelt máj

2013-01-14
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A máj az egyik kedvenc ételem, ha nem akarok sokat vacakolni egyéb hús elkészítésével, ráadásul rengeteg fontos tápanyag van benne.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál zsír

1. lépés

A májakat kicsit átmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat szeleteljük, majd a szalonnát is kis „katonákra” vágjuk. :) (Ahogy Nagyanyám mondaná.)

2. lépés

Egy kevéske zsíron a szalonnát megpirítjuk, mikor már finom illata lesz hozzátesszük a hagymákat és a májat, ezután megszórjuk a fűszerekkel (bors, és a többi, kivétel a só!). A hagymát lassú tűzön megdinszteljük és felöntjük a vörösborral.

3. lépés

Addig főzzük, ameddig a bor kezd elpárologni és a szaft besűrűsödik alatta. Tányérokra tesszük, majd főtt krumplival, petrezselymes krumplival tálaljuk. Ekkor sózzuk csak meg, különben pattogna!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 324 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival

  • Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel

  • Vörösboros resztelt borjúmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj

  • Vörösboros resztelt sertésmáj petrezselymes krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    534 kcal
  • Zsír

    24.2g
  • Szénhidrát

    7.4g
  • Fehérje

    56.8g