Részeges resztelt máj
2013-01-14- Típus: Resztelt máj receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A máj az egyik kedvenc ételem, ha nem akarok sokat vacakolni egyéb hús elkészítésével, ráadásul rengeteg fontos tápanyag van benne.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg sertésmáj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 1 evőkanál majoránna
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál zsír
1. lépés
A májakat kicsit átmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat szeleteljük, majd a szalonnát is kis „katonákra” vágjuk. :) (Ahogy Nagyanyám mondaná.)
2. lépés
Egy kevéske zsíron a szalonnát megpirítjuk, mikor már finom illata lesz hozzátesszük a hagymákat és a májat, ezután megszórjuk a fűszerekkel (bors, és a többi, kivétel a só!). A hagymát lassú tűzön megdinszteljük és felöntjük a vörösborral.
3. lépés
Addig főzzük, ameddig a bor kezd elpárologni és a szaft besűrűsödik alatta. Tányérokra tesszük, majd főtt krumplival, petrezselymes krumplival tálaljuk. Ekkor sózzuk csak meg, különben pattogna!
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 324 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
534 kcal -
Zsír
24.2g -
Szénhidrát
7.4g -
Fehérje
56.8g