Répatorta eperrel, eper-, csokoládé- és tojáslikőrrel

2013-07-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Az egyik kedvencem a répatorta. Mivel van eper éppen a hűtőben, ezért összedobtam egy finom édességet.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg mazsola + rum
  • 2 db tojás
  • 10 dkg barna cukor
  • 20 ml olívaolaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • vaj
  • eper
  • csokoládélikőr
  • eperlikőr
  • tojáslikőr

1. lépés

A diót durvára vágom, a mazsolával együtt rumba áztatom néhány órára.
A sárgarépát megpucolom és lereszelem. Egy tálban habverővel felverem a tojásokat és a cukrot, hozzáadom az olajat, a répát, a mazsolát és a diót.

2. lépés

Egy másik tálban elkeverem a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, csipetnyi sót, majd hozzákeverem a répás-tojásos masszához. Beleöntöm egy  sütőformába, melyet vajjal és liszttel kikentem,  és 180 C fokra előmelegített sütőben addig sütöm míg szép barna lesz (kb. 40 perc).

A tortából szelek egy darabot, rakok rá félbevágott epret, s locsolok rá  csokoládé, eper és tojáslikőrt.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,133 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

  • Húsvéti répatorta

  • Málnás karottatorta

  • Fincsi répatorta

  • Répatorta áfonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    503 kcal
  • Zsír

    23.6g
  • Szénhidrát

    69.7g
  • Fehérje

    14.2g