Diétás répatorta

2017-02-24
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Nemsokára itt a húsvét, és mivel még mindig tart a diétám, gondoltam kikísérletezem a kedvenc répás süteményem fogyókúrás változatát.

Ezeket szerezd be:

  • 450 g sárgarépa
  • 200 g barna cukor
  • 200 g margarin (light)
  • 4 db tojás
  • 150 g gluténmentes liszt
  • 75 g mogyoróliszt
  • 75 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tk fahéj
  • 100 g dió (apróra vágott)
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 citromból nyert citromlé
  • Mázhoz:
  • 250 g krémsajt (light)
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 0.5 kiskanál édesítőszer

1. lépés

A margarint és a barna cukrot habverővel addig keverjük, amíg szép krémes, habos állagú lesz, majd egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.

2. lépés

A répát hámozzuk meg, és kisebb lyúkú reszelőn reszeljük le. A tojásos keverékbe forgassuk bele a répát a fahéjjal, citromhéjjal, citromlével, sütőporral elkevert liszteket, illetve az apróra vágott diót. Alaposan dolgozzuk össze.

3. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el a masszát, majd süssük kb. 40-45 percig, vagy tűpróbáig.

4. lépés

Amikor kihűlt, tegyük ki egy rácsra és kenjük meg az édesítővel és vanília aromával elkevert krémsajttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 517 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklás sárgarépatorta

  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

  • Húsvéti répatorta

  • Málnás karottatorta

  • Fincsi répatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    670,3 kcal
  • Zsír

    43,3 g
  • Koleszterin

    127,3 mg
  • Szénhidrát

    59,31 g
  • Cukor

    27,8 g
  • Fehérje

    14,5 g