Diétás répatorta
2017-02-24- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Nemsokára itt a húsvét, és mivel még mindig tart a diétám, gondoltam kikísérletezem a kedvenc répás süteményem fogyókúrás változatát.
Ezeket szerezd be:
- 450 g sárgarépa
- 200 g barna cukor
- 200 g margarin (light)
- 4 db tojás
- 150 g gluténmentes liszt
- 75 g mogyoróliszt
- 75 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tk fahéj
- 100 g dió (apróra vágott)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 citromból nyert citromlé
- Mázhoz:
- 250 g krémsajt (light)
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 0.5 kiskanál édesítőszer
1. lépés
A margarint és a barna cukrot habverővel addig keverjük, amíg szép krémes, habos állagú lesz, majd egyesével adagoljuk hozzá a tojásokat.
2. lépés
A répát hámozzuk meg, és kisebb lyúkú reszelőn reszeljük le. A tojásos keverékbe forgassuk bele a répát a fahéjjal, citromhéjjal, citromlével, sütőporral elkevert liszteket, illetve az apróra vágott diót. Alaposan dolgozzuk össze.
3. lépés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el a masszát, majd süssük kb. 40-45 percig, vagy tűpróbáig.
4. lépés
Amikor kihűlt, tegyük ki egy rácsra és kenjük meg az édesítővel és vanília aromával elkevert krémsajttal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 445 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
670,3 kcal -
Zsír
43,3 g -
Koleszterin
127,3 mg -
Szénhidrát
59,31 g -
Cukor
27,8 g -
Fehérje
14,5 g