Málnás karottatorta
2013-11-22- Típus: Gyümölcstorta, Répatorta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Kicsi-lányom egyik kedvenc gyümölcse a málna. Sokszor úgy lelegelgeti a gyümölcsöt, hogy meg sem tudjuk kóstolni. :D
Nemrég ültettük a málna töveket, így az a kevés termés, amit megtudtam menteni a fagyasztóba került, az első adagból ezt a kellemes torta készítettem, ami a málna mellett még azért is egészséges, mert a piskóta sárgarépa hozzáadásával készült.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 4 tojás
- 4 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg cukor
- 1 szál sárgarépa
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg liszt
- kevés tej
- A krém:
- 2 dl növényi tejszín, pl. Hulala
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. mascarpone (házilag készítettem)
- 1 citrom reszelt héja
- málna ízlés szerint a tetejére, mirelit is lehet
1. Lépés
Ha házilag készül a mascarpone, azt textilbe (pl. pelenka) csomagolva lógassuk le vállfa segítségével, alá egy tálkát téve, melyből pár óra alatt a savó távozik, így ezt az időt vegyük figyelembe a torta előkészületei előtt.
2. Lépés
A tortához elegendő mennyiséget 1 kis doboz tejfölből kapjuk. Készíthető fele tejföl, fele joghurt keverékéből is.
A tojásokat a puha margarinnal/vajjal, és a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tisztított és apróra reszelt répát, a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
3. Lépés
Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk és tűpróbáig sütjük 180 C°-on, ez kb, 20-30 perc.
Rácson hűlni hagyjuk.
4. Lépés
A krémhez a tejszínt felverjük kemény állagúra, majd óvatosan, lyukas fakanállal belekeverjük a vaníliás cukrot és a mascarponét ill. a reszelt citrom héjat.
Rákenjük a tortalapra, egyenletesen eligazítva, majd a tetejét málnával kirakjuk.
Hűtőben lehűtjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 911 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
453 kcal -
Zsír
21.1g -
Szénhidrát
58.9g -
Fehérje
9g