Céklás sárgarépatorta

2018-04-23
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Egy finom répatorta semmihez sem fogható, pláne, hogyha finom friss céklával van kiegészítve.

Ezeket szerezd be:

  • 200 ml olaj
  • 1.5 bögre cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • 3 ek víz (forró)
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál fahéj
  • 3 nagy db sárgarépa
  • 1.5 nagy db cékla
  • 3 marék dió
  • 3 db tojásfehérje

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 175°C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát jól kivajazunk.

2. lépés

Egy tálban összekeverjük az olajat, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliát és a vizet. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, és a száraz hozzávalókat. A két keveréket ezután összedolgozzuk.

3. lépés

Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és lereszelt céklát, majd a diót is. Jól elkeverjük.

4. lépés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd laza mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához.

5. lépés

A tésztát beleöntjük a formába, majd ezen a hőfokon körülbelül 45-50 percig sütjük.

6. lépés

Miután kihűlt, kenhetünk rá mascarponét vagy valamilyen mázat, de szerintem natúran is nagyon finom.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

969 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Diétás répatorta

  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

  • Húsvéti répatorta

  • Málnás karottatorta

  • Fincsi répatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    726,71 kcal
  • Zsír

    36,34 g
  • Koleszterin

    78,75 mg
  • Szénhidrát

    91,92 g
  • Cukor

    46,02 g
  • Fehérje

    13,34 g