Húsvéti répatorta
2014-03-18- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Megosztom veletek egy kedvenc répatorta receptemet, amit főleg Húsvétkor szoktam készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg sárgarépa
- 15 dkg barnacukor
- 15 dkg dió
- 5 tojás
- 10 dkg liszt
- 1 citrom leve és héja
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
1. Lépés
A sárgarépát lereszelem, egészen finomra, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát. Belereszeljük a citrom héját, aztán jöhet egy kis citromlé is, hogy megakadályozzuk a barnulást.
2. Lépés
A darabolt dióba belekeverjük a fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot.
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral.
3. Lépés
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répás keverékünket, hozzászórjuk a diót, végül pedig a lisztet. Jól dolgozzuk el.
4. Lépés
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd azt is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.
5. Lépés
A tortát ezután rácsra tesszük és megvárjuk míg, rendesen kihűl. Ezután tetszőleges bevonattal fedjük be a tetejét: például készíthetünk hozzá mascarponés krémet, de kedvencem, amikor olvasztott fehér csokival öntjük le.
Díszítésként kaphat néhány marcipán nyuszit vagy répát.
Értékelések
(3.4 / 5)
5 személy értékelt
7 012 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
435 kcal -
Zsír
18.7g -
Szénhidrát
58.6g -
Fehérje
13.3g -
Koleszterin
136mg -
Cukor
37.7g