Húsvéti répatorta

2014-03-18
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Megosztom veletek egy kedvenc répatorta receptemet, amit főleg Húsvétkor szoktam készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sárgarépa
  • 15 dkg barnacukor
  • 15 dkg dió
  • 5 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 citrom leve és héja
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

1. Lépés

A sárgarépát lereszelem, egészen finomra, aztán belekeverjük a jól megmosott mazsolát. Belereszeljük a citrom héját, aztán jöhet egy kis citromlé is, hogy megakadályozzuk a barnulást.

2. Lépés

A darabolt dióba belekeverjük a fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot.
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral.

3. Lépés

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répás keverékünket, hozzászórjuk a diót, végül pedig a lisztet. Jól dolgozzuk el.

4. Lépés

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd azt is óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.

5. Lépés

A tortát ezután rácsra tesszük és megvárjuk míg, rendesen kihűl. Ezután tetszőleges bevonattal fedjük be a tetejét: például készíthetünk hozzá mascarponés krémet, de kedvencem, amikor olvasztott fehér csokival öntjük le.

Díszítésként kaphat néhány marcipán nyuszit vagy répát.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

7 012 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Céklás sárgarépatorta

  • Diétás répatorta

  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

  • Málnás karottatorta

  • Fincsi répatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    435 kcal
  • Zsír

    18.7g
  • Szénhidrát

    58.6g
  • Fehérje

    13.3g
  • Koleszterin

    136mg
  • Cukor

    37.7g