Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival

2015-03-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann’s majonézt, azt használtam.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg harcsafilé
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.25 db citrom
  • - : : : Hagymasalátához : : : -
  • 2 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vörösborecet (ízlés szerint)
  • mogyorónyi gyömbér
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 0.25 db citrom
  • olívaolaj
  • - : : : Majonézes burgonyához : : : -
  • 3 db burgonya
  • 1 dl majonéz (Hellmann's)
  • 1 dl tejföl
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.

3. Lépés

A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.

4. Lépés

Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.

5. Lépés

Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 026 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével

  • Ropogós harcsa

  • Rostélyos afrikai harcsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1182 kcal
  • Zsír

    62,5 g
  • Koleszterin

    275 mg
  • Szénhidrát

    107,1 g
  • Cukor

    11,5 g
  • Fehérje

    50,6 g