Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival
2015-03-10- Típus: Harcsareceptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann’s majonézt, azt használtam.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg harcsafilé
- 1 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.25 db citrom
- - : : : Hagymasalátához : : : -
- 2 db lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vörösborecet (ízlés szerint)
- mogyorónyi gyömbér
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 0.25 db citrom
- olívaolaj
- - : : : Majonézes burgonyához : : : -
- 3 db burgonya
- 1 dl majonéz (Hellmann's)
- 1 dl tejföl
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.
2. Lépés
A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.
3. Lépés
A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.
4. Lépés
Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.
5. Lépés
Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 026 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1182 kcal -
Zsír
62,5 g -
Koleszterin
275 mg -
Szénhidrát
107,1 g -
Cukor
11,5 g -
Fehérje
50,6 g