Répatorta áfonyával

2013-08-06
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A répatorta és az áfonya iránti szenvedélyemet kiélhetem ebben a klassz süteményben!

Ezeket szerezd be:

  • 250g sárgarépa
  • 5 tojás
  • 220g barna cukor
  • 75g sima liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 125g finomra őrölt dió
  • 125g áfonya

1. Lépés

A répát megmossuk, megpucoljuk, majd a legkisebb reszelőn lereszeljük. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat összekeverjük a cukorral, félretesszük.

2. Lépés

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport, a fahéjt, majd keverjük el nagyjából egy fakanállal. Hozzáadjuk a sárgarépát és az egészet jól összekeverjük, majd jöhet hozzá a cukros tojássárgája.

3. Lépés

Belekeverjük a diót és az áfonyát. A fehérjékből kemény habot verünk, majd a tésztához keverjük laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön meg.

4. Lépés

Vegyünk elő egy közepes tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, majd töltsük bele a tésztát. Süssük 175°C-on 55 percig. Tálaláskor meghintjük porcukorral vagy lecsorgatjuk mézzel, de ricotta vagy mascarpone sajttal megkenve is isteni!

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,822 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvás túrótorta

  • Málnás-mandulás torta

  • Málnás-csokis mousse torta

  • Angol almatorta

  • Karácsonyi almatorta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    405 kcal
  • Zsír

    16.2g
  • Szénhidrát

    57.5g
  • Fehérje

    11.4g