Répatorta áfonyával
2013-08-06- Típus: Gyümölcstorta, Répatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A répatorta és az áfonya iránti szenvedélyemet kiélhetem ebben a klassz süteményben!
Ezeket szerezd be:
- 250g sárgarépa
- 5 tojás
- 220g barna cukor
- 75g sima liszt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 125g finomra őrölt dió
- 125g áfonya
1. Lépés
A répát megmossuk, megpucoljuk, majd a legkisebb reszelőn lereszeljük. A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat összekeverjük a cukorral, félretesszük.
2. Lépés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a keményítőt, a sütőport, a fahéjt, majd keverjük el nagyjából egy fakanállal. Hozzáadjuk a sárgarépát és az egészet jól összekeverjük, majd jöhet hozzá a cukros tojássárgája.
3. Lépés
Belekeverjük a diót és az áfonyát. A fehérjékből kemény habot verünk, majd a tésztához keverjük laza mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön meg.
4. Lépés
Vegyünk elő egy közepes tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, majd töltsük bele a tésztát. Süssük 175°C-on 55 percig. Tálaláskor meghintjük porcukorral vagy lecsorgatjuk mézzel, de ricotta vagy mascarpone sajttal megkenve is isteni!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 427 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
405 kcal -
Zsír
16.2g -
Szénhidrát
57.5g -
Fehérje
11.4g