Ropogós harcsa

2012-08-15
Ropogós harcsa
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Nyaralásom alkalmával lehetőség adódott, hogy pecázni menjünk a családdal, amikor a párom két harcsát is fogott. Nem akartunk belőle halászlét készíteni, így inkább megsütöttük.

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 harcsa filé
  • 1 csésze tej
  • 2 csésze zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/4 teáskanál cayenne-i bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj

1. Lépés

Mártsuk a megtisztított és filézett harcsa szeleteket tejbe, legalább 1 órára hagyjuk benne állni. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Készítsünk elő egy tepsit, amit fedjünk le  fóliával, a tetejét kenjük be olajjal. Keverjük össze a zsemlemorzsát és a fűszereket.

2. Lépés

Vegyük ki a halfiléket a tejből. Forgassuk meg a halat a morzsában, minden oldalát jól fogja be. Helyezzük a halfiléket az előkészített tepsibe. Fújjuk be egy kis olajjal a halak tetejét. Süssük 15 percig, amíg ropogós és aranyszínű lesz a panír. Ha azt szeretnénk, hogy az alja is ropogós legyen, akkor nagyon óvatosan fordítsuk meg, két fakanál segítségével és süssük 8-10 percig a másik oldalát is.

Tálalhatjuk krumplipürével, rizzsel vagy sült krumplival.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3,597 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival

    Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival

  • Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével

    Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével

  • Rostélyos afrikai harcsa

    Rostélyos afrikai harcsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    280,5 kcal
  • Összes Zsír

    5,1 g
  • Szénhidrát

    21,9 g
  • Fehérje

    34,4 g