Tejfölös fenyőgombás falatok

2013-11-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Nagyon finomak a gombás ételek. Itt van máris nyomban egy.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kiló filézett csirkemell
  • 20 deka fenyőgomba
  • só, bors
  • 1 kis kanál pirospaprika
  • 1 kanál liszt
  • 1 deci főzőtejszin
  • 2 deci tejföl
  • csipet majoránna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csipet vágott petrezselyem
  • 1 deci étolaj a kisütéshez

1. Lépés

A csirkemelleket felszelem, sózom és lisztbe forgatom. Forró olajban mindkét oldalát átsütöm, majd a sült húsos olajba az apró kockákra szelt hagymát üvegesre párolom, ekkor hozzáadom a felszeletelt gombát.

2. Lépés

Átsütöm, sózom, borsozom,. Ha már a gomba megpuhult, megszórom egy kanál liszttel és a főzőtejszínnel felöntöm. Adok egy csipet majoránnát hozzá, és amikor már besűrűsödött, hozzáadom a tejfölt.

3. Lépés

Összekeverem, összerottyantom. A hús szeleteket visszarakom és 2-3 percig még együtt főzöm.
Rizzsel tálalom.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 094 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült tejfölös csirkeszárnyak

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    374 kcal
  • Zsír

    14.2g
  • Szénhidrát

    5.3g
  • Fehérje

    56g
  • Koleszterin

    157mg
  • Cukor

    1.4g