Tejfölös fenyőgombás falatok
2013-11-26- Típus: Tejfölös csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Nagyon finomak a gombás ételek. Itt van máris nyomban egy.
Ezeket szerezd be:
- 1 kiló filézett csirkemell
- 20 deka fenyőgomba
- só, bors
- 1 kis kanál pirospaprika
- 1 kanál liszt
- 1 deci főzőtejszin
- 2 deci tejföl
- csipet majoránna
- 1 kis fej vöröshagyma
- csipet vágott petrezselyem
- 1 deci étolaj a kisütéshez
1. Lépés
A csirkemelleket felszelem, sózom és lisztbe forgatom. Forró olajban mindkét oldalát átsütöm, majd a sült húsos olajba az apró kockákra szelt hagymát üvegesre párolom, ekkor hozzáadom a felszeletelt gombát.
2. Lépés
Átsütöm, sózom, borsozom,. Ha már a gomba megpuhult, megszórom egy kanál liszttel és a főzőtejszínnel felöntöm. Adok egy csipet majoránnát hozzá, és amikor már besűrűsödött, hozzáadom a tejfölt.
3. Lépés
Összekeverem, összerottyantom. A hús szeleteket visszarakom és 2-3 percig még együtt főzöm.
Rizzsel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 094 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
374 kcal -
Zsír
14.2g -
Szénhidrát
5.3g -
Fehérje
56g -
Koleszterin
157mg -
Cukor
1.4g