Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével

2014-08-06
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egyszerű, gyors, finom! Így lehetne jellemezni ezt a remek fogást.

Ezeket szerezd be:

  • 450 g afrikai harcsafilé
  • 6 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • 0.5 db citrom
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.

2. Lépés

A filét 3 db-ba vágom, sózom borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.

3. Lépés

A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.

4. Lépés

A halszeleteket olajban megsütöm.

5. Lépés

Tálalok, a tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit.

TIPP: Vegyes savanyúságot egyetek mellé és a halra nyomjatok majonézt. Isteni!

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 845 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott harcsa lilahagymával és majonézes krumplival

  • Ropogós harcsa

  • Rostélyos afrikai harcsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    816 kcal
  • Zsír

    32,4 g
  • Koleszterin

    241 mg
  • Szénhidrát

    91,1 g
  • Cukor

    5,3 g
  • Fehérje

    40,5 g