Rántott afrikai harcsa hagymás krumplipürével
2014-08-06- Típus: Harcsareceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egyszerű, gyors, finom! Így lehetne jellemezni ezt a remek fogást.
Ezeket szerezd be:
- 450 g afrikai harcsafilé
- 6 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- 0.5 db citrom
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit felteszem főni héjában. A hagymát apróra vágom.
2. Lépés
A filét 3 db-ba vágom, sózom borsozom, csepegtetek rá citromot. Bepanírozom.
3. Lépés
A krumplit megpucolom, összetöröm, sózom borsozom, hozzákeverem a hagymát és a vajat, megpirítom.
4. Lépés
A halszeleteket olajban megsütöm.
5. Lépés
Tálalok, a tányérra helyezek 1 szelet halat, mellé egy kupac krumplit.
TIPP: Vegyes savanyúságot egyetek mellé és a halra nyomjatok majonézt. Isteni!
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 970 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
816 kcal -
Zsír
32,4 g -
Koleszterin
241 mg -
Szénhidrát
91,1 g -
Cukor
5,3 g -
Fehérje
40,5 g