Sajtos ropogtatnivaló
2012-12-31- Típus: Sós ropogtatni való
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő recept igazán egyszerű, ha előre elkészített, fagyasztott rétestésztát használunk. Tulajdonképpen mással ízzel is variálhatjuk. Megkenhetjük paradicsomszósszal, olasz fűszerekkel, akkor egy pizzás ízvilágot kapunk, de akár édesen is készíthetjük.
Ezeket szerezd be:
- 450 g sajtkrém
- 2 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1 csomag rétestészta
- 250g olvasztott vaj
- 6-8 evőkanál reszelt sajt
- cayenne-i bors
- csipet só
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy tálban keverjük össze a krémsajtot, a fokhagymát, majd a fűszereket. Terítsük ki dupla rétes lapot egy sima munkafelületen vagy nyújtó deszkán. Kenjük meg olvasztott vajjal, majd utána jöhet rá a sajtkrémes keverék, amit szórjunk meg reszelt sajttal és egy kis cayenne-i borssal.
2. Lépés
A tésztát vágjuk 5 cm széles csíkokra, majd tekerjük fel őket a hosszabbik oldalánál fogva. Sorakoztassuk a ropogtatnivalókat egy kiolajozott tepsibe. Olvasztott vajjal kenjük meg a tetejüket. Süssük 20 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogósak lesznek. Melegen tálaljuk például salsa szósszal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 150 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
145 kcal -
Cukor
0 g -
Zsír
11 g -
Só
0,3 g