Rozmaringos szűzpecsenye

2013-03-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Tökéletes párosítás! A rozmaring nagyon feldobja a szűzpecsenyét. Tálaljuk rizzsel, párolt zöldségekkel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 1/2 evőkanál rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

1. lépés

A húst fél-1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, serpenyőben pici olívaolajon hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát, majd kisebb lángon sütjük tovább fedő alatt. Amikor majdnem megpuhult, rászórjuk az apróra vágott rozmaringot. Akkor jó, ha a hús szép rózsaszín belül, de kívül már megpirult.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3,637 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szűzérme újburgonyával, salátával

  • Fokhagymás-gyömbéres szűzpecsenye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    180 kcal
  • Zsír

    4.4g
  • Szénhidrát

    0.3g
  • Fehérje

    32.7g