Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival

2014-04-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Rántott csirkecombot készítettem petrezselymes újkrumplival, sült répával, spárgával és lilahagymás-fokhagymás paradicsomsalátával.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db csirke felsőcomb
  • 4 db újkrumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 4 db fehér spárga
  • 2 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • olaj (citromos)
  • 0.5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagymás-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 2 db korianderlevél

1. Lépés

A csirkecombokat fűszerezem, majd bepanírozom.

2. Lépés

A krumplit és a zöldségeket megfőzöm.

3. Lépés

A krumplikat kevés olajon megpirítom.

4. Lépés

A combokat bő olajban megsütöm.

5. Lépés

Közben a krumplikat kevés olajon megpirítom, szórok rájuk aprított petrezselymet.

6. Lépés

Tálalok. A tányérra helyezem a csirkecombot, mellé a zöldségeket és a krumplit, felülre pedig a paradicsomot és a lilahagymát. Rászórom az aprított fokhagymát, s a fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket, sózom, borsozom, meglocsolom citromlével és citromos olajjal. A csirkére teszek egy koriander levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 502 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

  • Rántott hús recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    815 kcal
  • Zsír

    28,1 g
  • Koleszterin

    212 mg
  • Szénhidrát

    86 g
  • Cukor

    11,3 g
  • Fehérje

    56,1 g