Hawaii ananászos csirke

2012-10-04
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő receptet egy barátnőmtől tanultam. Nagyon egyszerű, azoknak ajánlott, akik egy kicsit elrugaszkodnának a megszokott ízektől.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet csirkemell
  • 6 szelet ananász
  • 6 szelet trappista sajt
  • só, bors egyéb fűszer ízlés szerint
  • olívaolaj

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. (Én grill fűszersóval szoktam).

2. lépés

Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére teszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig, olvadásáig sütjük.

Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a citromos rizs illik hozzá.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

9 210 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Édes-savanyú csirkemell