Hawaii ananászos csirke
2012-10-04- Típus: Ananászos hús receptek
- Nemzetiség: Hawaii
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő receptet egy barátnőmtől tanultam. Nagyon egyszerű, azoknak ajánlott, akik egy kicsit elrugaszkodnának a megszokott ízektől.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet csirkemell
- 6 szelet ananász
- 6 szelet trappista sajt
- só, bors egyéb fűszer ízlés szerint
- olívaolaj
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. (Én grill fűszersóval szoktam).
2. lépés
Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére teszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig, olvadásáig sütjük.
Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a citromos rizs illik hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
9 210 megtekintés