Rántott sertéscomb krumplipürével és párolt zöldségekkel

2015-02-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Rántott hús újragondolva. Rántott sertéscomb vajas krumplipürével, párolt zöldségekkel, vöröskáposztával, rukkolával.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet sertéscomb
  • 5 db krumpli
  • 1 szelet sütőtök
  • 1 db kisebb cékla
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 0.5 db kisebb vöröskáposzta
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 5 dkg rukkola

1. lépés

Elkészítem a káposzta- és rukkola salátákat, sózom, borsozom, locsolok rá borecetet, olívaolajat és beteszem a hűtőbe.

2. lépés

A krumplit felteszem héjában főni. A hússzeletek széleit bevagdosom, lazán kiklopfolom, sózom, borsozom, s bepanírozom. A tököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, egy serpenyőben megpárolom.

3. lépés

A krumplit megpucolom, összetöröm, s összekeverem a vajjal.

4. lépés

Egy serpenyőbe öntök olajat, s a húst megsütöm benne.

5. lépés

Tálaláskor a tányérra teszek egy kupac krumplit, mellé egy szelet húst, párolt zöldségeket, káposztát és rukkolát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 719 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott csirkemell currys rizzsel és gyümölcsökkel

  • Rántott hús és máj madársalátával

  • Rántott hús kápiás kukoricás salátával

  • Rántott csirkecomb petrezselymes újkrumplival

  • Rántott hús recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    790 kcal
  • Zsír

    22,5 g
  • Koleszterin

    97 mg
  • Szénhidrát

    107,7 g
  • Cukor

    19,5 g
  • Fehérje

    46,2 g