Rakott sonkás-tejszínes spagetti
2013-01-18- Típus: Paradicsomos tészták, Rakott tészták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 35 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Az egyik barátnőmtől származik a recept. A gyerekek miatt nem csinál túl paradicsomos spagettit, de ezt a kicsit tejszínes változatot azonnal megeszik ők is.
Ezeket szerezd be:
- 400 g spagetti tészta
- 200 g sonka
- 2 nagy paradicsom
- 1 hagyma
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 50 mll tejszín
- 170 ml tej
- 40 g vaj
- 2 gerezd fokhagyma vagy granulátum
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
Egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk, majd szokásos módon megfőzzük benne a tésztát. A sonkát kis kockákra vágjuk, a paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, de ha kifejezetten gyerekeknek készítjük, akkor használhatunk granulátumot is.
2. lépés
A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a sonkával, a paradicsommal, hagymával, a granulátummal és a fűszerekkel. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a tejet egy villával összekeverjük, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, egyéb fűszerrel.
3. lépés
Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát beleöntjük, a sajtos tejszínkeveréket ráöntjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és a sütőbe tolva 30 percig sütjük.
Értékelések
(4 / 5)
12 személy értékelt
18 060 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
691 kcal -
Zsír
35.4g -
Szénhidrát
56.8g -
Fehérje
36.5g