Rakott sonkás-tejszínes spagetti

2013-01-18
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 35 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Az egyik barátnőmtől származik a recept. A gyerekek miatt nem csinál túl paradicsomos spagettit, de ezt a kicsit tejszínes változatot azonnal megeszik ők is.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g spagetti tészta
  • 200 g sonka
  • 2 nagy paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 tojás
  • 50 mll tejszín
  • 170 ml tej
  • 40 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma vagy granulátum
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Egy nagy lábasban enyhén sós vizet forralunk, majd szokásos módon megfőzzük benne a tésztát. A sonkát kis kockákra vágjuk, a paradicsomot és a hagymát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, de ha kifejezetten gyerekeknek készítjük, akkor használhatunk granulátumot is.

2. lépés

A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a sonkával, a paradicsommal, hagymával, a granulátummal és a fűszerekkel. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A reszelt sajtot, a tejszínt, a tojást, a tejet egy villával összekeverjük, ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, egyéb fűszerrel.

3. lépés

Egy tűzálló tálat kivajazunk, a tésztát beleöntjük, a sajtos tejszínkeveréket ráöntjük. A maradék vajat rámorzsoljuk, és a sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 12
Értékeld a receptet!

12 személy értékelt

17 865 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Milánói spagetti másképpen

  • Sült tejfölös tészta

  • Bolognai penne recept

  • Spagetti Norma módra

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    691 kcal
  • Zsír

    35.4g
  • Szénhidrát

    56.8g
  • Fehérje

    36.5g