Rakott gombás tortellini, darált hússal és sajttal

2013-06-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Kedvenc olasz ételem a tortellini. Bátran ajánlom!

Ezeket szerezd be:

  • 1 zacskó gombás tortellini
  • 1 vöröshagyma
  • 400 g darált hús
  • 2 fokhagyma
  • 1/2 db paradicsom
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • fekete olívabogyó
  • 1 csomag rizs
  • 1 tejföl

1. lépés

A tésztát megfőzöm, a paradicsomot simán, a paprikát ferdén felszeletelem,, a sajtot lereszelem. A rizst megfőzöm, a hagymákat megdinsztelem, a darált húst is megpirítom, fűszerezem.
Elkészítem a húsos, rizses tölteléket.

2. lépés

A tortellinit belehelyezem egy kerámia tálba, rá pakolok egy réteg darált hús tölteléket, erre tejfölt, s elhelyezem a paradicsomot, paprikát és olíva bogyókat. Az egészet megszórom a reszelt sajttal.

Beteszem a sütőbe, s megsütöm, pirítom. Tálaláskor teszek rá egy bazsalikom levelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,177 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos tortellini paradicsomos szardíniával és mozzarellával

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

  • Olasz tejszínes csirkés tészta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    823 kcal
  • Zsir

    18.9g
  • Szénhidrát

    86.9g
  • Fehérje

    73.9g