Szedres-mandulás apró sütemény

2012-09-19
Szedres-mandulás apró sütemény
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 13 perc
  • Elkészítés: 33 perc

A következő sütemények igazán bájosak és egy falatnyi boldogságot jelentenek bárkinek, aki csak megkóstolja őket.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze liszt
  • 2/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 csésze vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 nagy tojás sárgája
  • 1,5 teáskanál citromhéj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál mandula kivonat
  • 3/4 csésze szeder lekvár

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, majd tegyük félre. Egy másik tálban dolgozzuk össze a vajat, a barna cukrot, a tojás sárgáját, a citromhéjat, a vanília- és mandula aromát

2. lépés

Lassan adagoljuk hozzá a nedves hozzávalókhoz a lisztes keveréket, majd gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd szedjük őket kis gombócokra, amiket a közepén a hüvelykujjunkkal nyomjunk be.

3. lépés

Tegyük a korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mindegyik közepét töltsük meg szeder lekvárral. (Megfelel, áfonya, eper vagy más erdei gyümölcs lekvárral is.) Süssük 13 percig, vagy amíg megbarnulnak.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,193 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos kekszek

    Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

    Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

    Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

    Diós angyalszem

  • Citromos csókok

    Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    414 kcal
  • Zsír

    19.6 g
  • Szénhidrát

    55.7 g
  • Fehérje

    4.2 g