Rakott brokkoli sonkával, baconnal, reszelt sajttal

2013-07-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Bár egy kicsit macerás, de nagyon finom. A brokkoli egészséges, mert rengeteg vitamin tartalmaz, olyanokat, amiket más zöldség nem, így érdemes gyakran fogyasztani!

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej brokkoli
  • 3 db krumpli
  • kolbászzsír
  • 3 szelet sonka
  • darabolt bacon
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • szerecsendió
  • prézli
  • paradicsom

1. lépés

A krumplikat héjában megfőzöm. Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe kolbászzsírra, sózom, borsozom. Rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem.

2. lépés

Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe, a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.
Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat.

3. lépés

Ráreszelem a kétféle sajtot, szórok rá prézlit. Rakok rá paradicsom szeleteket, s szórok rá szerecsendiót.
180 C fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen) megsütöm, a végén grillezem. (200 C fokon)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,265 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rakott brokkoli gazdagon

  • Rakott cukkini sonkával

  • Rakott karalábé

  • Rakott karalábé gazdagon

  • Rakott krumpli-brokkoli kolbászos karajjal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    376 kcal
  • Zsír

    17g
  • Szénhidrát

    38.8g
  • Fehérje

    19.1g