Rakott brokkoli sonkával, baconnal, reszelt sajttal
2013-07-29- Típus: Rakott zöldség receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Bár egy kicsit macerás, de nagyon finom. A brokkoli egészséges, mert rengeteg vitamin tartalmaz, olyanokat, amiket más zöldség nem, így érdemes gyakran fogyasztani!
Ezeket szerezd be:
- 1 fej brokkoli
- 3 db krumpli
- kolbászzsír
- 3 szelet sonka
- darabolt bacon
- tejföl
- 1 db tojás
- füstölt sajt
- só, őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- szerecsendió
- prézli
- paradicsom
1. lépés
A krumplikat héjában megfőzöm. Pucolás után belekarikázom egy nyél nélküli serpenyőbe kolbászzsírra, sózom, borsozom. Rárakom a felvágott sonkadarabokat.
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem.
2. lépés
Egy lábasban sós vízben először a feldarabolt vastag szárát, majd a rózsákat megfőzöm. Beleteszem a serpenyőbe, a krumplira. Fűszerezem sóval, borssal.
Egy pohár tejfölben elkeverem a tojást, fűszerezem paprikával, ráöntöm a brokkolira. Teszek rá bacondarabokat.
3. lépés
Ráreszelem a kétféle sajtot, szórok rá prézlit. Rakok rá paradicsom szeleteket, s szórok rá szerecsendiót.
180 C fokra előmelegített sütőben (hőlégkeverésen) megsütöm, a végén grillezem. (200 C fokon)
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 956 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
376 kcal -
Zsír
17g -
Szénhidrát
38.8g -
Fehérje
19.1g