Uborkás rizssaláta
2012-12-23- Típus: Különleges saláták, Szénhidrát nap
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 45 perc
Az uborkás rizssalátával elsőnek a barátnőmnél találkoztam. Én finom rántott hús mellé ettem, de nagyon jó magában is.
Ezeket szerezd be:
- 1 tasak Gyorsrizs
- 1 db Vöröshagyma
- 1 db Kaliforniai paprika
- Fél Kígyóuborka
- Olívaolaj
- Ecet
- Cukor
- Só
- Petrezselyem zöldje
1. lépés
A rizst puhára főzzük, majd egy kis olajjal összekeverve hűlni hagyjuk. Közben a kaliforniai paprikát és kígyóuborkát kis kockákra, míg a vöröshagymát apró darabokra vágjuk.
2. lépés
A felvágott zöldségeket egy tálba helyezzük, majd ráöntjük az olajból, cukorból, ecetből és sóból álló öntetet. Az öntet hozzávalóinak mértékét mindenki maga döntse el, hiszen én jobban szeretem ecetesen, mint például más.
3. lépés
Hagyjuk körülbelül 15 percig állni, hogy az ízek összeérjenek, majd szórjuk meg petrezselyemmel és végül keverjük össze jó alaposan a rizzsel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 045 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
481 kcal -
Összes Zsír
21,8 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
65,7 g -
Cukor
8,2 g -
Fehérje
6,4 g