Uborkás rizssaláta

2012-12-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Az uborkás rizssalátával elsőnek a barátnőmnél találkoztam. Én finom rántott hús mellé ettem, de nagyon jó magában is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tasak Gyorsrizs
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 db Kaliforniai paprika
  • Fél Kígyóuborka
  • Olívaolaj
  • Ecet
  • Cukor
  • Petrezselyem zöldje

1. lépés

A rizst puhára főzzük, majd egy kis olajjal összekeverve hűlni hagyjuk. Közben a kaliforniai paprikát és kígyóuborkát kis kockákra, míg a vöröshagymát apró darabokra vágjuk.

2. lépés

A felvágott zöldségeket egy tálba helyezzük, majd ráöntjük az olajból, cukorból, ecetből és sóból álló öntetet. Az öntet hozzávalóinak mértékét mindenki maga döntse el, hiszen én jobban szeretem ecetesen, mint például más.

3. lépés

Hagyjuk körülbelül 15 percig állni, hogy az ízek összeérjenek, majd szórjuk meg petrezselyemmel és végül keverjük össze jó alaposan a rizzsel.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 045 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    481 kcal
  • Összes Zsír

    21,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    65,7 g
  • Cukor

    8,2 g
  • Fehérje

    6,4 g