Póréhagyma-krémleves kurkumával

2015-01-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket! Ezúttal egy póréhagyma-krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagyobb póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín

1. Lépés

A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

2. Lépés

Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm.

3. Lépés

Beleöntöm a bort és a tejszínt.

4. Lépés

Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

5. Lépés

Visszateszem a levet a fazékba, hozzáadom a félretett póréhagymákat.

6. Lépés

Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 460 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    262 kcal
  • Zsír

    11,3 g
  • Koleszterin

    23 mg
  • Szénhidrát

    29,2 g
  • Cukor

    4,5 g
  • Fehérje

    4,3 g