Póréhagyma-krémleves kurkumával
2015-01-28- Típus: Krémlevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket! Ezúttal egy póréhagyma-krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagyobb póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 db babérlevél
- 1 db marhahúsleves-kocka
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
1. Lépés
A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.
2. Lépés
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm.
3. Lépés
Beleöntöm a bort és a tejszínt.
4. Lépés
Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.
5. Lépés
Visszateszem a levet a fazékba, hozzáadom a félretett póréhagymákat.
6. Lépés
Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 460 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
262 kcal -
Zsír
11,3 g -
Koleszterin
23 mg -
Szénhidrát
29,2 g -
Cukor
4,5 g -
Fehérje
4,3 g