Anyu tiramisuja

2012-07-11
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A sorból édesanyám sem maradhat ki, ő az aki istenien készíti a tiramisut, ami egy kicsit leegyszerűsített változat, de ettől függetlenül imádjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 450 g mascarpone
  • ½ evőkanál rum
  • 1/2 csésze cukor
  • 3 nagy tojás sárgája és fehérje
  • 2 csésze eszpresszó kávé
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál csokoládé forgács

1. Lépés

Egy közepes méretű tálban verjük fel a tojássárgáját, amíg habos lesz, majd adjuk hozzá a cukrot és a rumot. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz belőle.

2. Lépés

Használjunk egy fakanalat és a mascarpone-t hajtsuk bele finoman a tojásfehérje habba. Dolgozzunk finom mozdulatokkal, hogy ne törjük meg a habot! Óvatosan keverjük bele a tojássárgájás-cukros keveréket is.

3. Lépés

Mártsunk minden babapiskótát a kávéba, de ne áztassuk túl. Helyezzük a babapiskótákat egy rétegben egy üvegtálba, majd fedjük le a kávéba mártott piskótákat a mascarpone-s krémkeverék felével, tetejére pedig egy újabb piskóta réteg jön. Folytassuk így a rétegezést.

4. Lépés

A végső réteg mascarpones keverék legyen. Hűtőszekrényben tároljuk legalább 6 órán keresztül – akár egyik napról a másikra.
Szórjuk a tetejére kakaópor és a csokoládé forgácsot tálalás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

5 990 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    508 kcal
  • Összes zsír

    27 g
  • Szénhidrát

    42,5 g
  • Fehérje

    24,2 g