Anyu tiramisuja
2012-07-11- Típus: Krémek, habok, Krémes sütemények, Tiramisu receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 40 perc
A sorból édesanyám sem maradhat ki, ő az aki istenien készíti a tiramisut, ami egy kicsit leegyszerűsített változat, de ettől függetlenül imádjuk.
Ezeket szerezd be:
- 450 g mascarpone
- ½ evőkanál rum
- 1/2 csésze cukor
- 3 nagy tojás sárgája és fehérje
- 2 csésze eszpresszó kávé
- 2 csomag babapiskóta
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál csokoládé forgács
1. Lépés
Egy közepes méretű tálban verjük fel a tojássárgáját, amíg habos lesz, majd adjuk hozzá a cukrot és a rumot. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, amíg kemény hab nem lesz belőle.
2. Lépés
Használjunk egy fakanalat és a mascarpone-t hajtsuk bele finoman a tojásfehérje habba. Dolgozzunk finom mozdulatokkal, hogy ne törjük meg a habot! Óvatosan keverjük bele a tojássárgájás-cukros keveréket is.
3. Lépés
Mártsunk minden babapiskótát a kávéba, de ne áztassuk túl. Helyezzük a babapiskótákat egy rétegben egy üvegtálba, majd fedjük le a kávéba mártott piskótákat a mascarpone-s krémkeverék felével, tetejére pedig egy újabb piskóta réteg jön. Folytassuk így a rétegezést.
4. Lépés
A végső réteg mascarpones keverék legyen. Hűtőszekrényben tároljuk legalább 6 órán keresztül – akár egyik napról a másikra.
Szórjuk a tetejére kakaópor és a csokoládé forgácsot tálalás előtt.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
5 990 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
508 kcal -
Összes zsír
27 g -
Szénhidrát
42,5 g -
Fehérje
24,2 g