Pesto elkészítése

2012-04-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Mi is az a pesto, vagy magyarosan peszto? 

A fogalom Olaszországból ered, a Liguria vidékéről származik, a sóval és borssal együtt 7-8 külön hozzávalóból tevődik össze.

A pestonak több változata létezik, mindenki a saját ízvilágára formálhatja, egyaránt használhatjuk tésztákhoz, de akár húsokat is ízesíthetünk vele. Az a jó benne, hogy egyszerre többet is készíthetünk, majd kis adagokra porciózhatjuk és mélyhűtőbe tehetjük, ha éppen kedvünk tartja, akkor bármikor előkaphatjuk onnan.

Ezeket szerezd be:

  • 120 levél bazsalikom
  • 40 levél petrezselyem
  • 50 gr fenyőmag
  • kb. 3 dl extra szűz olívaolaj
  • 1,5 marék parmezán
  • 2 szál friss fokhagyma

Elkészítése:

Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy mozsárra, lehetőleg ne fémre, mert attól a bazsalikomnak furcsán széna íze lesz. A robotgép használata sem célszerű, mert annak az aprítói is fémből vannak.

A bazsalikom leveleket szedjük le a szárról és csak a leveleket, illetve a petrezselymet kezdjük el összenyomkodni a mozsárral. Ezután adhatjuk hozzá a fenyőmagot és a hagymát is. Amikor elég pépesre törtük tegyük át egy tálba és öntsük hozzá az olajat. Végül szórjuk bele a lereszelt parmezánt.

Az elkészítése egyszerű, de nagyon sok finom olasz tésztaételnek lehet a kiegészítő fűszerezése.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 260 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából