Pesto elkészítése
2012-04-02- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Mi is az a pesto, vagy magyarosan peszto?
A fogalom Olaszországból ered, a Liguria vidékéről származik, a sóval és borssal együtt 7-8 külön hozzávalóból tevődik össze.
A pestonak több változata létezik, mindenki a saját ízvilágára formálhatja, egyaránt használhatjuk tésztákhoz, de akár húsokat is ízesíthetünk vele. Az a jó benne, hogy egyszerre többet is készíthetünk, majd kis adagokra porciózhatjuk és mélyhűtőbe tehetjük, ha éppen kedvünk tartja, akkor bármikor előkaphatjuk onnan.
Ezeket szerezd be:
- 120 levél bazsalikom
- 40 levél petrezselyem
- 50 gr fenyőmag
- kb. 3 dl extra szűz olívaolaj
- 1,5 marék parmezán
- 2 szál friss fokhagyma
Elkészítése:
Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy mozsárra, lehetőleg ne fémre, mert attól a bazsalikomnak furcsán széna íze lesz. A robotgép használata sem célszerű, mert annak az aprítói is fémből vannak.
A bazsalikom leveleket szedjük le a szárról és csak a leveleket, illetve a petrezselymet kezdjük el összenyomkodni a mozsárral. Ezután adhatjuk hozzá a fenyőmagot és a hagymát is. Amikor elég pépesre törtük tegyük át egy tálba és öntsük hozzá az olajat. Végül szórjuk bele a lereszelt parmezánt.
Az elkészítése egyszerű, de nagyon sok finom olasz tésztaételnek lehet a kiegészítő fűszerezése.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 260 megtekintés