Perzsa pulyka kebab

2012-07-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A kebabot nem lehet megunni, mióta Tunéziában jártam, azóta imádom minden formájában.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg pulyka darálthús
  • 1 kisebb hagyma, aprítva
  • 2 gerezd darált fokhagyma
  • 1/4 csésze friss petrezselyem, apróra vágva
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/4 teáskanál koriander
  • 1/4 teáskanál pirospaprika
  • 1/4 teáskanál chili por
  • só és friss bors (ízlés szerint)

1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykát, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, a zsemlemorzsát, a további fűszereket, sót, borsot, keverjük el egyenletesen és formázzunk belőle ovális alakú húsgolyókat. Helyezzük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Grillezés előtt áztassuk a fa nyársakat vízbe legalább 30 percig.

2. Lépés

Amikor készen állunk a sütésre, melegítsük elő a grillt, majd óvatosan kis olajjal megfújva helyezzük rá a húsokat, majd mindegyiket süssük 10-15 percig, vagy amíg szépen pirosra sülnek.

 

Tipp: Tálaljuk vegyes zöldséggel, salátával, joghurtos mártással.

 

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,769 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saslik zöldségekkel

  • Petrezselymes grill falatok

  • Mediterrán csirke kebab

  • Birka saslik recept

  • Marha Kebab grillezve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    185,4 kcal
  • Zsír

    8,3 g
  • Fehérje

    22,9 g
  • Szénhidrát

    5,1 g