Marha Kebab grillezve
2012-04-02- Típus: Nyárson sült receptek
- Nemzetiség: Arab
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Ezeket szerezd be:
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/3 csésze szójaszósz
- 3 evőkanál vörös borecet
- 1/4 csésze méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál darált gyömbér
- fekete bors
- 1/2 kg marha hátszín
- 2 nagy kaliforniai paprika
- 1-2 közepes vöröshagyma
- 25 dkg gomba
Elkészítés:
1. Keverjük össze a pác hozzávalókat (olívaolaj, szójaszósz, borecet, méz, fokhagyma, bors, gyömbér) egy tálban, és adjuk hozzá a húst. Fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 30 percig, ha lehetőség van rá, akkor több órán vagy akár egy éjszakán át, hiszen a fűszerek ennyi idő alatt szívódnak fel a húsba, így kiváló pikáns ízt kaphatunk.
2. Áztassuk az előkészített nyársakat vízbe legalább 30 percig, mielőtt grillezésbe fognánk. Ez megakadályozza, hogy a sütés folyamán megégjenek a tűzben.
3. Vágjuk a zöldségeket olyan széles darabokra, ami nagyjából megegyezik a marhahús méretével. Vigyázzunk, nehogy megszúrjuk magunkat, a jobb tartás végett célszerű két nyársra húzni a hozzávalókat. Ennek az egyik legbiztonságosabb módja az, ha egy vágódeszkára támasztjuk a pálcikát és a hozzávalókat szépen rányomjuk a végére, hogy egészen átszúrja őket. Ha hagyunk egy kis helyet a nyársra húzott darabok között, akkor egyenletesebben sülnek meg a grillen. Ha maradt még egy kis páclé, akkor a sütés előtt locsoljuk meg a nyársakat.
4. 8-10 perc alatt süssük meg, attól függően, hogy milyen meleg a grill, és hogyan szeretjük, alkalmanként fordítsunk rajta egyet, hogy ne kormozódjon meg. Hagyjuk pihenni 5 percig tálalás előtt.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
4 429 megtekintés