Marha Kebab grillezve

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Ezeket szerezd be:

  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/3 csésze szójaszósz
  • 3 evőkanál vörös borecet
  • 1/4 csésze méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál darált gyömbér
  • fekete bors
  • 1/2 kg marha hátszín
  • 2 nagy kaliforniai paprika
  • 1-2 közepes vöröshagyma
  • 25 dkg gomba

Elkészítés:

1. Keverjük össze a pác hozzávalókat (olívaolaj, szójaszósz, borecet, méz, fokhagyma, bors, gyömbér) egy tálban, és adjuk hozzá a húst. Fedjük le és hűtsük le a hűtőszekrényben legalább 30 percig, ha lehetőség van rá, akkor több órán vagy akár egy éjszakán át, hiszen a fűszerek ennyi idő alatt szívódnak fel a húsba, így kiváló pikáns ízt kaphatunk.

2. Áztassuk az előkészített  nyársakat vízbe legalább 30 percig, mielőtt grillezésbe fognánk. Ez megakadályozza, hogy a sütés folyamán megégjenek a tűzben.
3. Vágjuk a zöldségeket olyan széles darabokra, ami nagyjából megegyezik a marhahús méretével. Vigyázzunk, nehogy megszúrjuk magunkat, a jobb tartás végett célszerű két nyársra húzni a hozzávalókat. Ennek az egyik legbiztonságosabb módja az, ha egy vágódeszkára támasztjuk a pálcikát és a hozzávalókat szépen rányomjuk a végére, hogy egészen átszúrja őket. Ha hagyunk egy kis helyet a nyársra húzott darabok között, akkor egyenletesebben sülnek meg a grillen.  Ha maradt még egy kis páclé, akkor a sütés előtt locsoljuk meg a nyársakat.

4.  8-10 perc alatt süssük meg, attól függően, hogy milyen meleg a grill, és hogyan szeretjük, alkalmanként fordítsunk rajta egyet, hogy ne kormozódjon meg. Hagyjuk pihenni 5 percig tálalás előtt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 429 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saslik zöldségekkel

  • Petrezselymes grill falatok

  • Mediterrán csirke kebab

  • Perzsa pulyka kebab

  • Birka saslik recept