Mediterrán csirke kebab
2012-07-29- Típus: Nyárson sült receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ha volt már marha kebab, akkor legyen most egy sovány húsból is.
Ezeket szerezd be:
- 800 g csirkemellfilé
- A páchoz:
- 2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 2 tk oregánó
- 1 teáskanál fokhagyma, zúzott
- só ízlés szerint
- frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 tk bazsalikom
- A salátához:
- 1 kígyó uborka, szeletelve
- 4-5 kockára vágott paradicsom
- 2 szeletekre vágott kaliforniai paprika
- 1/4 csésze olívabogyó (opcionális)
- 4 személyre vágott saláta
- Saláta öntet:
- 1,5 teáskanál ecet
- 2 tk olívaolaj
- 1,5 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 tk friss petrezselyem
- 1/8 teáskanál szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 10 dkg feta sajt
1. Lépés
Keverjük össze a pác hozzávalókat, majd a csirkét legalább 2-3 órán át vagy egy éjszakán át pihentessük benne. Ha a grillezéshez fa nyársakat használunk, akkor áztassuk vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek el.
2. Lépés
Keverjük össze a megmosott zöldségeket és saláta összetevőket és helyezzük hűtőbe, ameddig a húsokat sütjük. Vegyük elő a csirkéket és egyenként tűzzük a nyársra, majd süssük meg mindkét oldalán 10-12 percig.
3. Lépés
Osszuk el a salátát 4 személyre, a tetejét díszítsük paradicsommal, uborkával friss reszelt feta sajttal, majd helyezzük rá a nyársakat. A végén locsoljuk meg egy kis citromlével, az öntettel, amit egyszerűen csak össze kell kevernünk.
Jó étvágyat!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 173 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
239,6 kcal -
Zsír
7,8 g -
Fehérje
28,3 g -
Szénhidrát
8,9 g