Mediterrán csirke kebab

2012-07-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ha volt már marha kebab, akkor legyen most egy sovány húsból is.

Ezeket szerezd be:

  • 800 g csirkemellfilé
  • A páchoz:
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 tk oregánó
  • 1 teáskanál fokhagyma, zúzott
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 2 tk bazsalikom
  • A salátához:
  • 1 kígyó uborka, szeletelve
  • 4-5 kockára vágott paradicsom
  • 2 szeletekre vágott kaliforniai paprika
  • 1/4 csésze olívabogyó (opcionális)
  • 4 személyre vágott saláta
  • Saláta öntet:
  • 1,5 teáskanál ecet
  • 2 tk olívaolaj
  • 1,5 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 tk friss petrezselyem
  • 1/8 teáskanál szárított oregánó
  • só és bors ízlés szerint
  • 10 dkg feta sajt

1. Lépés

Keverjük össze a pác hozzávalókat, majd a csirkét legalább 2-3 órán át vagy egy éjszakán át pihentessük benne. Ha a grillezéshez fa nyársakat használunk, akkor áztassuk vízbe legalább 30 percre, hogy ne égjenek el.

2. Lépés

Keverjük össze a megmosott zöldségeket és saláta összetevőket és helyezzük hűtőbe, ameddig a húsokat sütjük. Vegyük elő a csirkéket és egyenként tűzzük a nyársra, majd süssük meg mindkét oldalán 10-12 percig.

3. Lépés

Osszuk el a salátát 4 személyre, a tetejét díszítsük paradicsommal, uborkával friss reszelt feta sajttal, majd helyezzük rá a nyársakat. A végén locsoljuk meg egy kis citromlével, az öntettel, amit egyszerűen csak össze kell kevernünk.

Jó étvágyat!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

6 058 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saslik zöldségekkel

  • Petrezselymes grill falatok

  • Perzsa pulyka kebab

  • Birka saslik recept

  • Marha Kebab grillezve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    239,6 kcal
  • Zsír

    7,8 g
  • Fehérje

    28,3 g
  • Szénhidrát

    8,9 g

Kommentek