Juhtúrós tepsis karfiol

2012-05-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy igazán könnyed vacsora, ha nincs túl sok időnk a főzőcskéhez.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy karfiol
  • 50 dkg juhtúró
  • 40 dkg sonka
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál olaj
  • só, bors
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

1. Lépés

A karfiolt vágjuk virágjaira, ha túl nagyok lennének, akkor vágjuk félbe őket. Ha kell akkor áztassuk be meleg vízbe.

2. Lépés

Forraljunk fel egy lábas sós vizet és tegyük bele a karfiolokat. Félig főzzük meg a őket, de csak annyira, hogy ne jöjjenek szét a plusz sütéstől.

3. Lépés

Ha félig megpuhultak a karfiolok, tegyük őket egy kivajazott tepsibe és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A sonkát szeleteljük fel és keverjük össze a joghurttal. Ezt a keveréket öntsük a karfiolra.

4. Lépés

Morzsoljuk a tetejére a túrót , a tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával. Előmelegített sütőbe tesszük és süssük 200˘C-on.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 986 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos-sajtos rakott karfiol

  • Tojásos sajtos karfiol

  • Sült tök

  • Tepsis karalábé

  • Fokhagymás-paprikás karfiol

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    214,6 kcal
  • Összes zsír

    15,9 g
  • Szénhidrát

    9,8 g
  • Fehérje

    9,7 g