Kolbászos-macisajtos batyuk

2013-01-21
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 1:55 p

Ha egy finom sós csemegére vágyunk, akkor a következő recept mindenkinek ideális. Kolbásszal és mackósajttal megbolondított batyuk. A receptet köszönjük Kautz Józsefnek!

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 250 ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 100 ml étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • A töltelékhez:
  • 1 szál parasztkolbász
  • 1 doboz medvesajt
  • A tészta kenéséhez:
  • 1 db tojás
  • szezámmag

1. lépés

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez: A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.

2. lépés

A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük.

3. lépés

Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

4 809 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos párnácskák

  • Sonkás táskák

  • Gombás táskák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    549 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    55.5g
  • Fehérje

    18.2g