Kolbászos-macisajtos batyuk
2013-01-21- Típus: Párna receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 1:55 p
Ha egy finom sós csemegére vágyunk, akkor a következő recept mindenkinek ideális. Kolbásszal és mackósajttal megbolondított batyuk. A receptet köszönjük Kautz Józsefnek!
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 250 ml tej
- 2,5 dkg élesztő
- 100 ml étolaj
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- A töltelékhez:
- 1 szál parasztkolbász
- 1 doboz medvesajt
- A tészta kenéséhez:
- 1 db tojás
- szezámmag
1. lépés
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez: A kolbászt apró kockákra vágjuk majd össze dolgozzuk a sajttal.
2. lépés
A tésztát vékonyra nyújtjuk,közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük.
3. lépés
Megkenjük felvert egész tojással,megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
7 személy értékelt
4 809 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
549 kcal -
Zsír
28g -
Szénhidrát
55.5g -
Fehérje
18.2g