Mákos piskóta recept
2012-04-03- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 3 tojás
- 20 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- fahéj
- ½ csomag darált és cukrozott mák
- reszelt citromhéj
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Vegyünk elő egy robotgépet és egy tálban verjük habosra a tojásokat a kristálycukorral. Keverjük tovább az olvasztott vajjal. Mikor elég habosnak tűnik, szórjuk bele a porcukrot is és a vaníliás cukrot. Mikor kásás krémet kaptunk, adjuk hozzá a keverékhez a lisztet, majd a sütőport, egy kis fahéjat, a reszelt citromhéjat és végül a darált, cukrozott mákot.
2. Vegyünk elő egy magas falú tepsit, vagy akár egy piteformát, amit lisztezzünk és vajazzunk. Töltsük bele a tésztát, majd 180 C-on süssünk 30 percig, vagy ameddig kezd a teteje barnulni. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is rendesen megsült.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, aztán szeleteljük. Porcukorral vagy lekvárral kenve szolgáljuk.
Értékelések
(4 / 5)
10 személy értékelt
15 060 megtekintés