Mákos piskóta recept

2012-04-03
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fahéj
  • ½ csomag darált és cukrozott mák
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Vegyünk elő egy robotgépet és egy tálban verjük habosra a tojásokat a kristálycukorral. Keverjük tovább az olvasztott vajjal. Mikor elég habosnak tűnik, szórjuk bele a porcukrot is és a vaníliás cukrot. Mikor kásás krémet kaptunk, adjuk hozzá a keverékhez a lisztet, majd a sütőport, egy kis fahéjat, a reszelt citromhéjat és végül a darált, cukrozott mákot.

2. Vegyünk elő egy magas falú tepsit, vagy akár egy piteformát, amit lisztezzünk és vajazzunk. Töltsük bele a tésztát, majd 180 C-on süssünk 30 percig, vagy ameddig kezd a teteje barnulni. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is rendesen megsült.

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, aztán szeleteljük. Porcukorral vagy lekvárral kenve szolgáljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

9 017 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gyors joghurtos-meggyes süti

  • Egyszerű meggyes piskóta

  • Lekváros-kakaós holdacska

  • Körtés szelet Gizitől

  • Szilvalekváros szelet