Krumplifőzelék

2012-09-05
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Tartsunk ma “Magyar hetet” és készítsük azokat az ételeket, amiket gyerekkorunkban is sokat fogyasztottunk. A magyar fogásokat egyszerűen nem lehet pótolni és nem imádni!

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg krumpli
  • 3-4 babérlevél
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • só ízlés szerint

1. Lépés

Hámozzuk meg a krumplikat, vágjuk kockákra őket, majd tegyük fel sós vízben főni őket. A víz addig érjen, hogy éppen ellepje a krumplikat. Tegyünk a vízbe 3-4 babérlevelet és majorannát. Főzzük, amíg a krumplik nagyjából megpuhulnak.

2. Lépés

Amikor a krumplik megfőttek, vegyünk elő egy kis lábast, amiben gyorsan melegítsünk fel olajat, tegyük bele a lisztet és a tejfölt, majd jól keverjük el. Ezt a rántást keverjük bele a főzelékbe. Ha nem lenne elég sűrű, akkor nyomkodjunk össze néhány krumplit. Távolítsuk el a babárleveleket, majd még sózzuk, ha szükséges.

 

fotó: bobbimenzaja

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 671 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú burgonyafőzelék

  • Paradicsomos burgonyafőzelék