Krumplifőzelék
2012-09-05- Típus: Krumplifőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Tartsunk ma “Magyar hetet” és készítsük azokat az ételeket, amiket gyerekkorunkban is sokat fogyasztottunk. A magyar fogásokat egyszerűen nem lehet pótolni és nem imádni!
Ezeket szerezd be:
- 1 kg krumpli
- 3-4 babérlevél
- 1 evőkanál majoránna
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
1. Lépés
Hámozzuk meg a krumplikat, vágjuk kockákra őket, majd tegyük fel sós vízben főni őket. A víz addig érjen, hogy éppen ellepje a krumplikat. Tegyünk a vízbe 3-4 babérlevelet és majorannát. Főzzük, amíg a krumplik nagyjából megpuhulnak.
2. Lépés
Amikor a krumplik megfőttek, vegyünk elő egy kis lábast, amiben gyorsan melegítsünk fel olajat, tegyük bele a lisztet és a tejfölt, majd jól keverjük el. Ezt a rántást keverjük bele a főzelékbe. Ha nem lenne elég sűrű, akkor nyomkodjunk össze néhány krumplit. Távolítsuk el a babárleveleket, majd még sózzuk, ha szükséges.
fotó: bobbimenzaja
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 427 megtekintés