Padlizsánkrém recept

2012-12-06
Padlizsánkrém
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Reggelente friss pirítósra kenve, vagy hideg vacsoraként is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy padlizsán
  • 1 tk mustár
  • 1,5 kk só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk bors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • pici olaj

1. lépés

Mossuk meg a padlizsánt majd töröljük szárazra és 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc szükséges mindkét oldalán. (Természetesen az idő változik, hogy mekkora padlizsánból készítjük, de mindenképpen figyeljük, hogy ne égjen meg. Akkor jó, ha ráncosodni kezd a bőre.)

2. lépés

A padlizsán szárát vágjuk le, a héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra felvágjuk. Egy villa segítségével pépesítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,662 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Avokádókrém

    Avokádókrém

  • Chilis avokádókrém pirítóssal

    Chilis avokádókrém pirítóssal

  • Krémsajtos szendvicskrém

    Krémsajtos szendvicskrém

  • Rukkolás-túrós szendvicskrém

    Rukkolás-túrós szendvicskrém

  • Kéksajtos túrókrém

    Kéksajtos túrókrém