Kacsanyak leves

2014-09-15
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:40 p
  • Elkészítés: 2:0 p

A piacon láttam meg a pecsenyekacsa nyakakat. Isteni finom leves lett belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 fej gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • petrezselyem zöld
  • levesbetétnek tészta

1. Lépés

A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.

2. Lépés

A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/.

3. Lépés

Hozzáadjuk a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.

4. Lépés

A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 635 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    583 kcal
  • Zsír

    28.2g
  • Szénhidrát

    18.3g
  • Fehérje

    61g
  • Koleszterin

    223mg
  • Cukor

    7.4g