Kacsanyak leves
2014-09-15- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:40 p
- Elkészítés: 2:0 p
A piacon láttam meg a pecsenyekacsa nyakakat. Isteni finom leves lett belőle.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa /gyökér/
- 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 fej gerezd fokhagyma
- só
- egész bors
- petrezselyem zöld
- levesbetétnek tészta
1. Lépés
A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.
A zöldségeket megtisztítjuk.
2. Lépés
A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főni, ha felforrt leszedjük róla a habot. (fontos leszedni, különben zavaros lesz a leves)
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, sót, borsot, hagymákat / a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/.
3. Lépés
Hozzáadjuk a megtisztított, és tetszés szerint felszeletelt leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) és készre főzzük a levest.
4. Lépés
A levest hagyjuk fél órát „pihenni”, majd szűrjük át. A zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 635 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
583 kcal -
Zsír
28.2g -
Szénhidrát
18.3g -
Fehérje
61g -
Koleszterin
223mg -
Cukor
7.4g