Szani féle Tejbegríz

2014-02-25
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Egy kis gyerekkori visszaemlékezés.
Tejbegríz, mint otthoni gyors vacsora vagy a suli menzák megosztó főétele.
Lehet nagyon utálni vagy csendben, de annál sebesebben kanalazni :D
Egy biztos, általa gyorsan jut meleg és laktató étel a pocakokba, ha már nincs időnk a konyhában brillírozni! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 1 l tej
  • 1 bögre búzadara
  • egy csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • aki szereti vaníliás cukorral is ízesítheti

1. Lépés

A tejet felteszem a cukorral és a sóval forrni.
Egy kevés tejet félreszoktam tenni , mert amikor kész és sűrűbbnek látom, hozzákeverem, így kicsit elhűtöm, hogy hamarabb ehessük ill. nem lesz olyan sűrű, mert én lazább állaggal kedvelem és van, akinek megáll a kanál benne :D

2. Lépés

Miután a tej forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve kis lángon vagy akár platnin készre főzzük.
Melegen tálra szedjük és kakaóval meghintve tálaljuk.

Tipp:
Mogyorókrémmel, lekvárokkal, vagy fahéjjal is remek csemege.
Készítettem már dióval és mákkal is, mit ne mondjak ISTENI! ;)

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 663 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejbegríz recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    435 kcal
  • Zsír

    7.6g
  • Szénhidrát

    74.1g
  • Fehérje

    18.3g
  • Koleszterin

    28mg
  • Cukor

    32.2g