Szani féle Tejbegríz
2014-02-25- Hány főre: 3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 25 perc
Egy kis gyerekkori visszaemlékezés.
Tejbegríz, mint otthoni gyors vacsora vagy a suli menzák megosztó főétele.
Lehet nagyon utálni vagy csendben, de annál sebesebben kanalazni :D
Egy biztos, általa gyorsan jut meleg és laktató étel a pocakokba, ha már nincs időnk a konyhában brillírozni! ;)
Ezeket szerezd be:
- 1 l tej
- 1 bögre búzadara
- egy csipet só
- cukor ízlés szerint
- aki szereti vaníliás cukorral is ízesítheti
1. Lépés
A tejet felteszem a cukorral és a sóval forrni.
Egy kevés tejet félreszoktam tenni , mert amikor kész és sűrűbbnek látom, hozzákeverem, így kicsit elhűtöm, hogy hamarabb ehessük ill. nem lesz olyan sűrű, mert én lazább állaggal kedvelem és van, akinek megáll a kanál benne :D
2. Lépés
Miután a tej forrni kezd, hozzáadjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve kis lángon vagy akár platnin készre főzzük.
Melegen tálra szedjük és kakaóval meghintve tálaljuk.
Tipp:
Mogyorókrémmel, lekvárokkal, vagy fahéjjal is remek csemege.
Készítettem már dióval és mákkal is, mit ne mondjak ISTENI! ;)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 663 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
435 kcal -
Zsír
7.6g -
Szénhidrát
74.1g -
Fehérje
18.3g -
Koleszterin
28mg -
Cukor
32.2g