Kávés-krémsajtos jégkrémtorta
2016-04-29- Típus: Kávés torta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az elkészítése roppant egyszerű, majd irány a fagyasztó, és ezután már nincs is más dolgunk minthogy kivárjuk, hogy kellően megdermedjen.
Ezeket szerezd be:
- Kekszes alaphoz:
- 30 dkg zabkeksz
- 15 dkg vaj
- Kávés-krémsajtos töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 40 dkg vaníliás jégkrém
- 0,5 dl erős, lefőzött feketekávé
- 0,5 dl Baileys likőr
- 3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
1. lépés
Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.
2. lépés
A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.
3. lépés
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára hogy teljesen megdermedjen.
4. lépés
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét, és a likőrt is.
5. lépés
A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen.
6. lépés
Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet.
7. lépés
Ezután hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára, vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.
8. lépés
Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 303 megtekintés