Navarrai leves

2013-03-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Gyerekkoromban olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy Spanyolországban nyaralhattam a közeli rokonaim révén, ugyanis ők ott laktak. Érdemes ezt a receptet is egyszer kipróbálni.

Ezeket szerezd be:

  • Fél Csirke
  • 2 db Babérlevél
  • 2 szem Szegfűszeg
  • Petrezselyem
  • Sáfrány
  • Fahéj

1. lépés

A csirkét a szokásos módon megtisztítjuk, majd feldaraboljuk.

2. lépés

Egy átlagos méretű fazékba beletesszük a felvágott húst, majd az edény kétharmadáig felöntjük forró vízzel. Közben babérlevéllel, szegfűszeggel, petrezselyemmel, sáfránnyal, fahéjjal és sóval ízlés szerint fűszerezzük.

3. lépés

Fedőt teszünk rá, majd körülbelül 1 órán át főzzük, egészen addig amíg a csirke meg nem puhul.

Az eredeti recept szerint semmiféle répát, krumplit és tésztát nem kevernek bele a levesbe, de ha szeretnénk kibővíteni, akkor nincs akadálya, mert egész biztos, hogy finom lesz úgy is.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 448 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    198 kcal
  • Összes Zsír

    4 g
  • Koleszterin

    96 mg
  • Szénhidrát

    2,2 g
  • Fehérje

    36,5 g