Sonkás batyu

2017-07-07
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy gyors és ötletes sütemény vendégváráshoz.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 20 dkg főtt füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, és sóval, borssal, és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.

3. lépés

A tésztát kivesszük a hűtőből és négyszögletesre daraboljuk és megtöltjük a töltelékkel és batyukat formálunk belőlük.
A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

266 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos batyu recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    435,88kcal
  • Zsír

    30,59g
  • Koleszterin

    87,53mg
  • Szénhidrát

    27,66g
  • Cukor

    1,66g
  • Fehérje

    12,31g