Sonkás batyu
2017-07-07- Típus: Batyuk
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy gyors és ötletes sütemény vendégváráshoz.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 2 dl tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
1. lépés
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezután hozzáadjuk a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
2. lépés
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, és sóval, borssal, és reszelt sajttal. Ha esetleg ha valaki szereti a ricottát, azzal is kiegészítheti.
3. lépés
A tésztát kivesszük a hűtőből és négyszögletesre daraboljuk és megtöltjük a töltelékkel és batyukat formálunk belőlük.
A batyukat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket megkenjük tojással, és kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 568 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
435,88kcal -
Zsír
30,59g -
Koleszterin
87,53mg -
Szénhidrát
27,66g -
Cukor
1,66g -
Fehérje
12,31g