Párolt tengerihal-filé mandulával

2013-09-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Vettem a boltban fagyasztott tengeri halfilét és mandulát. Otthon már volt citrom, így egy bombajó ételt készítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Tengerihal-filé
  • 1 szál Petrezselyem
  • 2 evőkanál Vaj
  • 2 db Citrom
  • Bors
  • 6 dkg Mandula
  • Olaj

1. lépés

A halszeleteket sóval és borssal jól bedörzsöljük, vajjal bekenjük és citromlével meglocsoljuk.

2. lépés

A serpenyőbe beleöntünk egy kevés olajat. Beletesszük a halszeleteket, vízzel a halszeletek negyedéig felöntjük, a citrom levét belefacsarjuk. A halat megpároljuk.

3. lépés

Amikor elkészültünk, kiszedjük és mandulával megszórjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 037 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    267 kcal
  • Összes Zsír

    19,3 g
  • Koleszterin

    62 mg
  • Szénhidrát

    9 g
  • Cukor

    2,7 g
  • Fehérje

    18,2 g