Zserbó torta
2015-02-27- Típus: Különleges torták
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
A zserbót mindig is szerettem, de hogy ne legyen unalmas a családnak, most torta formájában készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 1 deka élesztő
- 1 deci tej
- 35 deka liszt
- 1 kanál tejföl
- 5 deka cukor
- 20 deka vaj
- 1 tojás
- Töltelék:
- 15 deka darált dió
- 10 deka cukor
- 1 citrom reszelt héja
- sárgabaracklekvár
- A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- darált dió
1. lépés
Az élesztőt a langyos tejben feloldom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, majd 6 egyenlő részre osztom.
Gömböket sodrok belőle és mindegyiket külön kisodrom. Amikor elég vékony a tészta egy tortaforma aljával körbevágom. (Egy kisebb tortaformát használok erre a célra)
2. lépés
A tortalap karimája természetesen marad, az aljára sütőpapírt teszek és erre teszem a már kivágott gömbölyű tésztalapot. Megkenem lekvárral és megszórom cukrozott darált dióval, majd ismét lapot helyezek rá, erre jön lekvár és dió.
3. lépés
Addig folytatom ezt a műveletet, amíg az utolsó lapot is behelyezem a formába. A tésztát fogvájóval átszurkáltam párszor, hogy ne legyen hólyagos. 180 fokon megsütöm, kb 25-30 perc kell neki. Amikor kihűlt, akkor veszem le a tortaforma oldalát, és csokoládéval leöntöm.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 378 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
913 kcal -
Zsír
53.9g -
Koleszterin
105mg -
Szénhidrát
96.4g -
Cukor
42.6g -
Fehérje
18.1g