Zserbó torta

2015-02-27
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A zserbót mindig is szerettem, de hogy ne legyen unalmas a családnak, most torta formájában készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 1 deka élesztő
  • 1 deci tej
  • 35 deka liszt
  • 1 kanál tejföl
  • 5 deka cukor
  • 20 deka vaj
  • 1 tojás
  • Töltelék:
  • 15 deka darált dió
  • 10 deka cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • olvasztott csokoládé
  • darált dió

1. lépés

Az élesztőt a langyos tejben feloldom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, majd 6 egyenlő részre osztom.
Gömböket sodrok belőle és mindegyiket külön kisodrom. Amikor elég vékony a tészta egy tortaforma aljával körbevágom. (Egy kisebb tortaformát használok erre a célra)

2. lépés

A tortalap karimája természetesen marad, az aljára sütőpapírt teszek és erre teszem a már kivágott gömbölyű tésztalapot. Megkenem lekvárral és megszórom cukrozott darált dióval, majd ismét lapot helyezek rá, erre jön lekvár és dió.

3. lépés

Addig folytatom ezt a műveletet, amíg az utolsó lapot is behelyezem a formába. A tésztát fogvájóval átszurkáltam párszor, hogy ne legyen hólyagos. 180 fokon megsütöm, kb 25-30 perc kell neki. Amikor kihűlt, akkor veszem le a tortaforma oldalát, és csokoládéval leöntöm.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 378 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Amerika kapitány torta

  • Red Velvet Cake Gizitől (Vörös bársony torta)

  • Monster High babatorta

  • Tiramisu torta Henitől

  • Tiramisu torta sütés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    913 kcal
  • Zsír

    53.9g
  • Koleszterin

    105mg
  • Szénhidrát

    96.4g
  • Cukor

    42.6g
  • Fehérje

    18.1g