Mazsolás töltött paprika

2013-05-27
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezt a töltött paprika receptet még az egyik budapesti ételkiállításon volt alkalmam megkóstolni. Milyen is volt? Elsőre furcsa, aztán egyre jobb, finom.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagy Zöldpaprika
  • 10 dkg Zsemlemorzsa
  • Tej
  • 15 dkg Csiperkegomba
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 5 dkg aprított Dió
  • 8 szem Olívabogyó
  • 20 dkg Mazsola
  • 10 dkg Rizs
  • 1 db Citrom
  • Petrezselyem
  • Bors

1. lépés

A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. A rizst bő, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát tejbe áztatjuk. Az olívabogyót, fokhagymát, csiperkegombát és a diót felaprítjuk.

2. lépés

A felaprított olívabogyót, fokhagymát, csiperkegombát, diót, mazsolát összekeverjük egy tálban a megfőtt rizzsel és tejbe áztatott zsemlemorzsával, majd petrezselyemmel, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.

3. lépés

Az elkészült töltelékkel megtöltjük a félbevágott zöldpaprika belsejét és előmelegített sütőbe tesszük. A megpuhult paprikákat kiszedjük és a tetejüket citromlével meglocsoljuk. Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,007 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

  • Hamburgerkrémmel és gombával töltött sajtos paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    485 kcal
  • Összes Zsír

    10,7 g
  • Koleszterin

    1 mg
  • Szénhidrát

    90,9 g
  • Cukor

    36,4 g
  • Fehérje

    11,9 g