Mazsolás töltött paprika
2013-05-27- Típus: Karcsúsító ételek, Paprika töltve receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezt a töltött paprika receptet még az egyik budapesti ételkiállításon volt alkalmam megkóstolni. Milyen is volt? Elsőre furcsa, aztán egyre jobb, finom.
Ezeket szerezd be:
- 4 db nagy Zöldpaprika
- 10 dkg Zsemlemorzsa
- Tej
- 15 dkg Csiperkegomba
- 2 gerezd Fokhagyma
- 5 dkg aprított Dió
- 8 szem Olívabogyó
- 20 dkg Mazsola
- 10 dkg Rizs
- 1 db Citrom
- Petrezselyem
- Bors
- Só
1. lépés
A paprikát kettévágjuk, kicsumázzuk. A rizst bő, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A zsemlemorzsát tejbe áztatjuk. Az olívabogyót, fokhagymát, csiperkegombát és a diót felaprítjuk.
2. lépés
A felaprított olívabogyót, fokhagymát, csiperkegombát, diót, mazsolát összekeverjük egy tálban a megfőtt rizzsel és tejbe áztatott zsemlemorzsával, majd petrezselyemmel, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. lépés
Az elkészült töltelékkel megtöltjük a félbevágott zöldpaprika belsejét és előmelegített sütőbe tesszük. A megpuhult paprikákat kiszedjük és a tetejüket citromlével meglocsoljuk. Melegen tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 688 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
485 kcal -
Összes Zsír
10,7 g -
Koleszterin
1 mg -
Szénhidrát
90,9 g -
Cukor
36,4 g -
Fehérje
11,9 g