Paradicsomos-gombás csirkecsíkok

2014-02-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Szeretem a gombát csirkét, gondoltam megbolondítom egy kis paradicsommal. Így született ez a finom étel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka filézett csirkemell
  • 25 deka szeletelt gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • fél deci olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • paradicsompüré
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • majoránna

1. Lépés

A csirkemellet vékony csíkokra vágom és kevés olajon megsütöm. Közben megsózom, tetszőleges fűszerekkel ízesítem.
Amikor elkészül és megsül kiszedem az edényből.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom és a hús olajában megdinsztelem. Hozzáadom az összevágott gombát, egy fél deci vizet, sózom, borsozom. Addig kevergetem, amíg a gomba is megpárolódik.

3. Lépés

Ekkor hozzáadom a pirospaprikát a megsütött csirkecsíkokat, a fűszereket és felöntöm paradicsomszósszal. Pár perc kevergetés után elkészül.
Rizzsel tálaltam.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

743 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    371 kcal
  • Zsír

    16.8g
  • Szénhidrát

    15.1g
  • Fehérje

    40.7g
  • Koleszterin

    111mg
  • Cukor

    8.9g