Fahéjas zselé

2012-12-02
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha az ünnepekre egyszerű édességben gondolkodunk, akkor ez a fahéjas zselé nagyon jó választás. Készítsük finom gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal, de fogyasztható karamell mártással leöntve, vagy csak simán fahéjjal megszórva.

Ezeket szerezd be:

  • 250 ml tejszín
  • 750 ml tej
  • 40 g porított zselatin
  • 4 evőkanál cukor
  • 1/2 evőkanál őrölt fahéj

1. lépés

Egy lábasban keverjük össze a tejszínt, a tejet, cukrot és a fahéjat. Főzzük kis lángon, amíg forrni kezd. Keverjük el a zselatin egy kis vízzel.

2. lépés

Miután a tejes keverék alatt levettük a lángot adjuk hozzá a zselatint, és hagyjuk teljesen feloldódni. Öntsük a krémet az előkészített pudingos üvegekbe vagy mutatós poharakba. Helyezzük hűtőbe, legalább 2 órán át. Díszítsük a tetejét, kedvünk szerint.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,727 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrótorta őzgerincben, sütés nélkül

  • Halloween zselé

  • Cseresznye zselé

  • Erdei gyümölcs zselé

  • Gumisüti recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    237 kcal
  • Zsír

    15.6g
  • Szénhidrát

    16.1g
  • Fehérje

    9.2g