Bundázott lazac

2012-07-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ezt a receptet is a wellness-es hétvégén volt alkalmam megkóstolni. A svédasztalon ott díszelgett, de nem nagyon fogyott. Na én tettem róla, hogy ne maradjon így. Elkészítése nagyon egyszerű.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Lazacfilé
  • 10 dkg Zsemlemorzsa
  • 10 dkg Vaj
  • Bors
  • Kapor

1. lépés

A lazacot sóval, borssal és kaporral megfűszerezzük. Ha valaki nem szereti a kaprot, akkor nyugodtan hagyja ki. Hagyjuk néhány percet állni az ízek kedvéért.

1. lépés

A vajat valahogy felmelegítjük, hogy folyékony állapotba kerüljön. Én mikróba szoktam betenni alacsony fokozatra pár percre. A megolvadt vajban megforgatjuk a lazacunkat, majd zsemlemorzsában is meghempergetjük.

3. lépés

Kevéske olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 515 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Füstölt lazac mézdinnyével

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sonkás lazacszelet

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    875 kcal
  • Összes Zsír

    61,9 g
  • Koleszterin

    202 mg
  • Szénhidrát

    38,4 g
  • Cukor

    3,1 g
  • Fehérje

    40,9 g