Bundázott lazac
2012-07-10- Típus: Lazacreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ezt a receptet is a wellness-es hétvégén volt alkalmam megkóstolni. A svédasztalon ott díszelgett, de nem nagyon fogyott. Na én tettem róla, hogy ne maradjon így. Elkészítése nagyon egyszerű.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Lazacfilé
- 10 dkg Zsemlemorzsa
- 10 dkg Vaj
- Só
- Bors
- Kapor
1. lépés
A lazacot sóval, borssal és kaporral megfűszerezzük. Ha valaki nem szereti a kaprot, akkor nyugodtan hagyja ki. Hagyjuk néhány percet állni az ízek kedvéért.
1. lépés
A vajat valahogy felmelegítjük, hogy folyékony állapotba kerüljön. Én mikróba szoktam betenni alacsony fokozatra pár percre. A megolvadt vajban megforgatjuk a lazacunkat, majd zsemlemorzsában is meghempergetjük.
3. lépés
Kevéske olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 320 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
875 kcal -
Összes Zsír
61,9 g -
Koleszterin
202 mg -
Szénhidrát
38,4 g -
Cukor
3,1 g -
Fehérje
40,9 g