Manchai leves

2013-03-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Vicces, de amikor elsőnek hallottam a manchai levesről, azt hittem, hogy valami kínai ételről van szó. Persze később kiderült, hogy ez valójában Spanyolországból (a tudomásom szerint) származik.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csomó Spárga
  • 2 db Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1,5 liter Húsleves
  • 3-4 szelet vékony szikkadt Kenyér
  • Olaj
  • Petrezselyem
  • Sáfrány
  • Bors

1. lépés

A spárgát tetszésre, míg a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.

2. lépés

Olajon megpirítjuk a spárgát és a hagymát, majd ezt felöntjük a húslevessel, valamint az zúzott fokhagymát is beletesszük. Sóval, borssal, petrezselyemmel és sáfránnyal fűszerezzük. Az egészet felforraljuk.

3. lépés

Forrásnál beledobjuk a kis darabokra tört kenyérszeleteket, majd még körülbelül 20 percig főzzük tovább kis lángon.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 792 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbászleves sült gombával és krumplival

  • Fehérboros retekleves

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    360 kcal
  • Összes Zsír

    14,7 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    42,5 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    14,6 g