Mákos-mazsolás csiga
2012-11-11- Típus: Csigák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A másik kedvenc a kakaós csiga mellett, a mákos csiga. Alapvetően imádom a mákot, így minden formájában jöhet.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 ek porcukor
- csipet só
- 1 tk vanília
- Töltelékhez:
- 1 tojás
- 25 dkg mák
- 3-4 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg mazsola (opcionális)
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd letakarva állni hagyjuk. Miután az idő letelt, kb 2-3 mm vastagságúra és 20 cm szélesre nyújtjuk a tésztát egy lisztezett felületen.
2. lépés
Kenjük meg egy felvert tojással, majd jó vastagon szórjuk meg a ledarált, porcukorral, reszelt citromhéjjal és mazsolával összekevert mákkal. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk hüvelykujjnyi vastag szeletekre.
3. lépés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól viszonylag távol elhelyezzük a csigákat. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd mehet is 20 percre a sütőbe.
Tálaláskor jó vastagon szórjuk meg porcukorral.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 842 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
751 kcal -
Zsír
38.6g -
Szénhidrát
86.3 g -
Fehérje
14.2g