Mákos-mazsolás csiga

2012-11-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A másik kedvenc a kakaós csiga mellett, a mákos csiga. Alapvetően imádom a mákot, így minden formájában jöhet.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek porcukor
  • csipet só
  • 1 tk vanília
  • Töltelékhez:
  • 1 tojás
  • 25 dkg mák
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg mazsola (opcionális)

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd letakarva állni hagyjuk. Miután az idő letelt, kb 2-3 mm vastagságúra és 20 cm szélesre nyújtjuk a tésztát egy lisztezett felületen.

2. lépés

Kenjük meg egy felvert tojással, majd jó vastagon szórjuk meg a ledarált, porcukorral, reszelt citromhéjjal és mazsolával összekevert mákkal. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk hüvelykujjnyi vastag szeletekre.

3. lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól viszonylag távol elhelyezzük a csigákat. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd mehet is 20 percre a sütőbe.

Tálaláskor jó vastagon szórjuk meg porcukorral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 842 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    751 kcal
  • Zsír

    38.6g
  • Szénhidrát

    86.3 g
  • Fehérje

    14.2g