Kakaós csiga recept

2012-11-08
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Péksütemény általában reggelire szoktam fogyasztani, akkor vagy valamilyen sós ropogóst vagy kakaós csigát szoktam választani. Nincs is jobb, mint reggel a munkahelyen egy bögre tejes kávéval kakaós csigát majszolni. Nem, igaz? :)

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek porcukor
  • csipet só
  • 1 tk vanília
  • Kenéshez:
  • cukrozott kakaópor
  • 1 tojás

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd letakarva állni hagyjuk. Miután az idő letelt, kb 2-3 mm vastagságúra és 20 cm szélesre nyújtjuk a tésztát egy lisztezett felületen.

2. lépés

Kenjük meg egy felvert tojással, majd jó vastagon szórjuk meg cukrozott kakaóval, vagy akár olvasztott csokit is keverhetünk hozzá. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk hüvelykujjnyi vastag szeletekre.

3. lépés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól viszonylag távol elhelyezzük a csigákat. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd mehet is 20 percre a sütőbe.

 

fotó: eszterlancfoz.blog.hu

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 360 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagymás-túrós csiga

  • Kolbászos csiga Gizitől

  • Diós tekercs

  • Hamis pisztácia tekercs, tökmagliszttel

  • Kakaós rózsa csiga, kelesztés nélkül

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    713 kcal
  • Zsír

    36.7g
  • Szénhidrát

    81.3g
  • Fehérje

    13.5g