Kakaós csiga recept
2012-11-08- Típus: Csigák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Péksütemény általában reggelire szoktam fogyasztani, akkor vagy valamilyen sós ropogóst vagy kakaós csigát szoktam választani. Nincs is jobb, mint reggel a munkahelyen egy bögre tejes kávéval kakaós csigát majszolni. Nem, igaz? :)
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 3 ek porcukor
- csipet só
- 1 tk vanília
- Kenéshez:
- cukrozott kakaópor
- 1 tojás
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd letakarva állni hagyjuk. Miután az idő letelt, kb 2-3 mm vastagságúra és 20 cm szélesre nyújtjuk a tésztát egy lisztezett felületen.
2. lépés
Kenjük meg egy felvert tojással, majd jó vastagon szórjuk meg cukrozott kakaóval, vagy akár olvasztott csokit is keverhetünk hozzá. Szorosan tekerjük fel, majd vágjuk hüvelykujjnyi vastag szeletekre.
3. lépés
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól viszonylag távol elhelyezzük a csigákat. A tetejüket megkenjük egy felvert tojással, majd mehet is 20 percre a sütőbe.
fotó: eszterlancfoz.blog.hu
Értékelések
(4.2 / 5)
5 személy értékelt
5 360 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
713 kcal -
Zsír
36.7g -
Szénhidrát
81.3g -
Fehérje
13.5g